1.500 ljudi u zagrebačkom mimohodu za generale

Misom u zagrebačkoj katedrali koju je predvodio rektor zagrebačke katedrale Josip Kuhtić, sinoć je završio mimohod potpore generalima Mladenu Markaču, Anti Gotovini, Ivanu Čermaku uoči izricanja presude suda u Haagu danas u 11 sati.

 

Sudionicima mimohoda, njih oko 1500, pripadnicima specijalne policije iz Domovinskog rata i gardijskih brigada pridružili su se na misi i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te umirovljeni visoki časnici Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Mimohod pripadnika specijalne policije iz Domovinskog rata i dragovoljaca krenuo je točno u 17 sati iz Šarengradske ulice prema zagrebačkoj katedrali kako bi u molitvi bili potpora generalima. Prolazeći zagrebačkim ulicama u tišini nosili su samo ratne zastave svojih postrojbi, a nekoliko sudionika mimohoda nosilo je slike generala Markača i Gotovine. Dok su prolazili središtem grada, pridružili su im se članovi još nekih braniteljskih i stradalničkih udruga. Na ulasku u katedralu dočekali su ih je ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić i državni tajnik Zoran Komar.

Povorku su osiguravali pripadnici prometne i temeljne policije. Nije zabilježen niti jedan incident. Predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm istaknuo je kratko prije mimohoda da je riječ o mirnoj potpori generalima i da tu nema nikave politizacije. Naglasio je da vjeruje u oslobađajuće presude hrvatskim generalima. (Hina/MJ)

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox