Barroso s Montijem o rješavanju krize

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso razgovarao je u utorak u Bruxellesu s novim talijanskim premijerom Mariom Montijem i izrazio uvjerenost da će Italija uspjeti prevladati izazove koje su pred njom, provesti fiskalnu konsolidaciju i potaknuti gospodarski rast.

 

U vremenima krize i unatoč golemim ekonomskim poteškoćama, Italija je odlučna suočiti se s golemim izazovima jednom i zauvijek. To su golemi, ali premostivi izazovi - rekao je Barroso nakon sastanka s Montijem, koji je za svoje prvo odredište kao premijer odabrao Bruxelles, gdje je obavljao dužnost povjerenika u dva mandata.

Znam da je Mario Monti odlučan, kompetentan i iskusan političar, vrlo odani Talijan i Europljanin. On ima moje puno povjerenje i duboko osobno poštovanje - rekao je Barroso.

Monti je pri preuzimanju premijerske dužnosti najavio opsežne i duboke reforme, među ostalim, reforme mirovinskog sustava, tržišta radne snage, borbu protiv utaje poreza, uvođenje poreza na nekretnine. Barroso je rekao da je riječ o ambicioznom programu, ali je istaknuo da ga treba dosljedno provoditi. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox