Nove kamere u Zagrebu snimaju prekršitelje

Širi se mreža kamera u Zagrebu pa tako počinje nadzor i kažnjavanje vozila u prekršaju i u Ulici Republike Austrije, na križanju s Trgom Vlatka Mačeka, odnosno Prilazom Gjure Deželića. 

Po tri kamere postavljene su na dva mjesta pa će sve vozače u prekršaju parkiranja kazne ubuduće umjesto ispod brisača dočekati na kućnoj adresi. Njihovim puštanjem u rad gradske ulice i križanja snimat će se 81 kamerom na 26 lokacija, a do kraja godine postavit će se i ostalih 144 na još 49 spornih mjesta, čime će se ukupan broj popeti na 225 kamera, kao što je i najavljeno krajem prošle godine, piše Večernji list

Lokacije na kojima će se druge kamere postaviti odredit će se na temelju podataka o najčešćim mjestima gdje se čine prekršaji pri parkiranju koje s terena donose prometni redari. Sljedeće su na redu tržnice Trešnjevka, Savica i Jarun te “zeleni val” u smjeru zapad-istok. Podsjetimo, prije toga je pod nadzor stavljena Vukovarska ulica te Ninska i Bjelovarska ulica u Sesvetama, a kamere se nalaze i na Trgu hrvatskih velikana, oko Kvaternikovog trga u Šubićevoj i Martićevoj ulici, na Trgu bana Jelačića, Kaptolu, Bakačevoj i Draškovićevoj ulici. Od prosinca 2011. kada su kamere postavljene pa do ožujka 2012. zabilježeno je više od 3500 prekršaja.

Želimo da se vozači nauče ponašati u prometu, a ne zaraditi na njima. Ovakav način kontrole pomaže i zbog toga ćemo povećati područje djelovanja, kazao je Kraljević. Za ovaj projekt zagrebačkog “Big Brothera“ iz proračuna je izdvojeno oko 20 milijuna kuna. (HT)

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox