Osječka pivovara: 12 radnika dobilo otkaz

Kako je već prije bilo najavljeno, Osječka pivovara d.d. zbog ove racionalizacije poslovanja i prilagođavanja tržišnim uvjetima bila je prisiljena smanjiti broj djelatnika te je 7. lipnja 2011. godine otkaz dobilo 12 djelatnika, stoji u priopćenju ove tvrtke.

 

Prilikom najave ovog poslovnog poteza u veljači ove godine, Uprava Osječke pivovare d.d. u nastojanju da ponudi što bolje uvjete otpreminine za djelatnike koji su tehnološki višak i koji nisu mogli biti zbrinuti na drugi način, predložila je paket otpremnine u maksimalnom iznosu od 171.000 kuna koji je u zadanom roku prihvatio samo jedan djelatnik.

Osječka pivovara d.d. prešla je na potpuno centralizirano upravljanje svim procesima u pivovari vezanim uz proizvodnju, knjigovodstvo i skladišta putem novog programskog paketa Jupiter koji, za razliku od programa koji su se prije koristili, omogućuje točno i pravovremeno praćenje proizvodnje, stanja na skladištu, te svih knjigovodstvenih i računovodstvenih parametara. Program je uspješno izradila tvrtka Spin Informatica d.o.o. iz Osijeka. (PS/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox