Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Metode upravljanja poduzećem

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Koje metode upravljanja poduzećem se mogu preporučiti u situaciji rasta obujma poslovanja, a kako bi se izbjegao problem pretjerane centralizacije?

Pitanje nam je postavio pretplatnik iz Zagreba, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika Nataša Rupčić.

Odgovor:

 Dinamičnost promjena u okruženju zahtijevaju od managementa da neprestano iznalazi nove načine zadovoljavanja potreba kupaca i prilagođavanja čimbenicima okoline. Te je ciljeve nemoguće ispuniti bez zajedničkoga angažmana svih zaposlenika, koji bi ispunjavanju ciljeva trebali težiti s entuzijazmom, odnosno ostvariti visoki stupanj identifikacije s ciljevima. To je moguće postići ukoliko se provodi decentralizacija upravljanja, a zaposlenicima se omogući sudjelovanje u procesu donošenja odluka. U takvom ustrojstvu zadatak managementa postaje uklanjati prepreke tekućem poslovanju te neprestano tražiti mogućnosti povećanja raznolikosti djelovanja poslovnog sustava kako bi se osigurao opstanak. Pritom se uloga managera mijenja od uloge kontrolora prema ulogama mentora, motivatora i vođe. (S.P.)

Cjelokupni odgovor potražite u broju lipanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox