Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Žene manageri

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito.

Manager sam poduzeća srednje veličine u kojem radi dosta žena. Pri odabiru rukovoditelja odjela želim donijeti najbolju odluku, tražim najbolju osobu. No, budući da su do sada voditelji bili muškarci, kakve promjene u stilu rada i vođenja mogu očekivati ako na to mjesto postavim žene za koje smatram da to zaslužuju? Pitanje je postavio čitatatelj iz Zagreba, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Nataša Rupčić.
Odgovor
: Kada ponašanje pokušavamo opisati s obzirom na spol nezaobilazno je upadanje u zamku generaliziranja, stereotipa i pojednostavljivanja. Naivno je smatrati da će stereotipi o ženama općenito biti primjenjivi za opisivanje ponašanja žena koje zauzimaju managerske pozicije. Razlog se prije svega nalazi u činjenici da takve žene nisu tipične predstavnice svoga spola. Naravno da isto vrijedi i za muškarce. No, neke značajke žena managera......(SŠ)


Cjelokupni odgovor potražite u broju srpanj/kolovoz 2013.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox