Praksa osiguranja mirovine 20 puta češća u Britaniji nego kod nas

Za ukupne štete prema policama osiguranja kućanstva Croatia osiguranje isplatila je u 2010. godini 13,8 milijuna kuna, što je povećanje od 17,7 posto u odnosu na 2009. godinu, izvijestili su iz Croatia osiguranja.

Za štete od krađa u stanovima i kućama građanima je isplaćeno 2,15 milijuna kuna, pri čemu su štete od krađa bile gotovo dvostruko veće nego u 2009. godini, napominju u Croatia osiguranju. Prenose podatke Hrvatskog ureda za osiguranje prema kojim je u prvih šest mjeseci ove godine 171.206 građana Hrvatske ili manje od 4 posto ukupnog stanovništva imalo policu osiguranja imovine svog kućanstva.

Građani su prema tim podacima, za osiguranje kućanstva od početka godine do kraja lipnja izdvojili 37,7 milijuna kuna, što je 3,7 posto više nego prošle godine. Građanin Hrvatske prema statistici Europske federacije osiguravatelja (CEA), prosječno za sve premije osiguranja izdvaja ukupno 289 eura godišnje od čega 213 eura ili preko 70 posto na neživotna osiguranja, a samo oko 5 posto na osiguranje imovine. Istodobno, statistike britanskih osiguravatelja pokazuju da oko 78 posto Britanaca osigurava svoj dom od raznih rizika i opasnosti. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox