Booking.com pokreće BookingSuite App Store kako bi vlasnici smještajnih objekata uz pomoć pomno kreiranih softverskih rješenja pronašli najbolji oblik online poslovanja

07/03/2019

Danas je Booking.com, jedna od vodećih digitalnih platformi za rezervaciju smještaja na svijetu i predvodnik u digitalnoj tehnologiji, najavio pokretanje novog BookingSuite App Storea. BookingSuite App Store jedinstveno je mjesto na kojem partneri Booking.com-a mogu pronaći relevantna softverska rješenja za svoj smještajni objekt i implementirati ih u svega nekoliko klikova, a uključen je i besplatni probni period za sve proizvode i usluge. Razvojem App Storea bavio se BookingSuite odjel unutar Booking.com-a koji je za cilj imao napraviti najbolja softverska rješenja koja iznajmljivačima smještaja omogućavaju da razviju svoje online poslovanje i jednostavnije pruže odlična iskustva svojim gostima.


Kako tehnologija nastavlja napredovati, i pritom omogućavati nova i drugačija iskustava putovanja, ubrzano se razvijaju i očekivanja putnika. Prema nedavnom istraživanju koje je proveo Booking.com, gotovo polovica (47%) globalnih putnika želi da se tehnologija brže razvija kako bi im pomogla da poboljšaju iskustvo putovanja*. Štoviše, kada se radi o specifičnim inovacijama, opet je gotovo polovica putnika (47%) uzbuđena oko mogućnosti da nove usluge, kao što je pristup smještajnom objektu bez ključa, postanu trend u 2019. godini*. Unatoč tom sve većem interesu, među malim i srednje velikim hotelima koji trenutačno primjenjuju tehnološka rješenja u svom objektu, samo njih 27% koristi tehnološka rješenja povezana s iskustvima gostiju tijekom boravka, a samo ih 11% nudi mogućnost ulaska u objekt bez ključa**.

Iz tog razloga kreiran je BookingSuite App Store kao jedinstveno rješenje koje pružateljima smještaja pomaže da preskoče pretrpano i često zbunjujuće tržište softverskih ideja i usredotoče na ona koja najbolje odgovaraju njihovu poslovanju. Pružateljima softverskih rješenja App Store, API-i BookingSuitea i SSO proizvodi omogućavaju da putem prilagodljive platforme privuku nove korisnike i tržišta integracijom s Booking.com-om, uključujući siguran prijenos podataka u skladu s propisima, prijevod informacija o proizvodu na više od 40 jezika i intuitivne alate za upravljanje poslovanjem, povezivanje podataka i prikupljanje naknada.

 

Novi način kupnje softverskih rješenja

BookingSuite App Store predstavlja pomno odabrana softverska rješenja vodećih softverskih tvrtki iz turističkog sektora podijeljenih u nekoliko različitih kategorija kako bi pronalaženje idealnog rješenja za određeni smještajni objekt bilo što brže i lakše. BookingSuite App Store nudi personalizirane preporuke za partnerske smještajne objekte Booking.com-a na temelju njihove vrste (npr. popularno za apartmane), veličine, lokacije, dosadašnjih poslovnih rezultata i referentnih podataka iz turističkog sektora. Također uključuje proizvode i usluge kreirane s ciljem poboljšanja korisničkog iskustva u objektu, uključujući softverska rješenja za komunikaciju s gostima, prodaju dodatnih usluga i promotivnih ponuda, kao i opcije za online prijavu gostiju.

Uz primjenjiva softverska rješenja za smještajne objekte svih veličina, uključujući apartmane, privatne smještaje, butik hotele i sve između toga, BookingSuite App Store nudi:

 • Brzu i jednostavnu konfiguraciju za sva softverska rješenja s obzirom na to da se podaci smještanog objekta s Booking.com-a mogu preuzeti u novu aplikaciju u svega nekoliko klikova
 • Besplatan probni period za sve proizvode i usluge
 • Svi proizvodi sinkroniziraju se s postojećim korisničkim računom partnera na Booking.com-u, pri čemu nema potrebe za dodavanjem novih podataka za plaćanje ili pamćenje nekoliko lozinki
 • Bez dugoročnih ugovornih obveza: smještajni objekti mogu otkazati odabrani proizvod u bilo kojem trenutku te se prebacivati između proizvoda i usluga kako bi pronašli idealno rješenje za svoj smještajni objekt

„Naš je sveobuhvatni cilj u Booking.com-u učiniti cjelokupno iskustvo putovanja, bilo da ste pružatelj usluga smještaja ili putnik, što jednostavnijim i intuitivnijim“, kaže Pepijn Rijvers, viši potpredsjednik u Booking.com-u. „Kao i za sve proizvode koje smo razvili putem BookingSuitea, glavna je svrha App Storea olakšati partnerima brzo pronalaženje i implementaciju softverskih rješenja idealnih za njihov objekt kako bi što lakše upravljali, optimizirali i u konačnici ostvarili rast svog online poslovanja. Ukratko rečeno, brinemo se o tehnološkoj strani kako bi se oni mogli posvetiti gostima i pružanju nezaboravnog korisničkog iskustva i doživljaja.“

 

Prilagodljivost za pružatelje tehnoloških rješenja

Pružateljima softverskih rješenja u turizmu povezivanje s BookingSuite AppStoreom, kao i opcija SSO (Single Sign-On) omogućuje da jednostavno i brzo ponude svoje usluge milijunima smještajnih objekata diljem svijeta. To uključuje jednostavnu integraciju programskih priključaka (API) BookingSuitea te jednostavnu integraciju opcije brze jedinstvene prijave (SSO), koja smještajnim objektima omogućuje lako i sigurno dijeljenje podataka koristeći pristupne podatke s Booking.com-a za još relevantnije, personaliziranije i povezanije korisničko iskustvo. BookingSuite App Store uključuje i portal na kojem pružatelji softverskih rješenja mogu pratiti svoje rezultate, upravljati korisničkim računima i povezivanjem podataka, uz obradu naplate naknade u više od 50 valuta i prijevode relevantnih informacija o proizvodima na više od 40 jezika. BookingSuite App Store kategorije rješenja za turistički sektor uključuju:

 • Internetske stranice objekata
 • Optimizacija cijena
 • Recenzije gostiju
 • Razmjena poruka s gostima
 • Online prijava
 • Prodaja boljih usluga i promotivne ponude
 • Dodatne usluge tijekom boravka

BookingSuite App Store trenutačno je dostupan Booking.com-ovim partnerima i pružateljima softverskih rješenja za turistički sektor u Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Irskoj, Italiji, Nizozemskoj, Poljskoj, Portugalu, Španjolskoj, Švicarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Tijekom 2019. godine, BookingSuite App Store bit će pokrenut u još zemalja u Europi, Aziji, Oceaniji i Amerikama.

Za više informacija, partneri Booking.com-a mogu posjetiti odjeljak App Store na stranici BookingSuite. Ako je BookingSuite App Store dostupan na njihovu tržištu, mogu se jednostavno prijaviti u svoj Booking.com korisnički račun i posjetiti stavku App Store u svom Booking.com ekstranetu. U samo nekoliko klikova mogu započeti s besplatnim probnim periodom za bilo koji proizvod i uslugu koja ih zanima za njihov objekt.

Pružatelji softverskih rješenja za turistički sektor iz cijelog svijeta zainteresirani za integraciju svoje tehnologije i usluga u BookingSuite App Store kako bi partnerima Booking.com-a omogućili njihovo korištenje mogu saznati više i prijaviti se direktno putem odjeljka za pružatelje rješenja na stranici BookingSuite.

Preuzmite rezultate najnovijeg istraživanja koje je o “Povezanom putniku” proveo BookingSuite putem stranice BookingSuite.

B.D.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox