Tri poduzetničke zone u Krapinsko-zagorskoj županiji dobile 1,7 mil. kuna

29/08/2012

Ministarstvo poduzetništva i obrta će s 1,7 milijuna kuna sufinancirati programe triju poduzetničkih zona u Krapinsko-zagorskoj županiji - u gradu Zaboku, općinama Zlatar Bistrici i Svetom Križu Začretju, a ugovore o sufinanciranju je s čelnicima tih lokalnih jedinica u Svetom Križu Začretju potpisao ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Maras je ugovore o sufinanciraju potpisao sa zabočkim gradonačelnikom Ivanom Hanžekom te načelnicima općina Sveti Križ Začretje i Zlatar Bistrica, Ivanom Kranjčićem i Žarkom Miholićem.

Ministar Maras podsjetio je da je u Hrvatskoj na papiru oko 400 poduzetničkih zona, a aktivno ih je samo 200-ak.

Za potporu poduzetničkim zonama Ministarstvo poduzetništva i obrta ove je godine namijenilo ukupno 42 milijuna kuna. Tamo gdje taj novac, koje država daje, može najbrže doprinijeti da se zapošljavaju ljudi i da se određena sredstva vrate u proračun, bili su prioriteti ovog natječaja, kazao je Maras koji je uvjeren da će tri zagorske zone, koje su dobile sredstva, to i opravdati.

Tri poduzetničke zone s područja Krapinsko-zagorske županije koje će sufinancirati Ministarstvo već sada, kako je rečeno, zapošljavaju oko 2.000 ljudi, a u idućih se godinu dana planira otvoriti još tisuću radnih mjesta.

Ministar Maras je u pratnji zagorske županice Sonje Borovčak obišao i novu poduzetničku zonu u Svetom Križu Začretju u koju će Ministarstvo poduzetništva i obrta uložiti glavninu sredstava namijenjenih Zagorju, 1,065 milijuna kuna. (Hina/jk)

 

 

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox