ODLUKA O FINANCIRANJU PROGRAMA VIJEĆA I PREDSTAVNIKA NACIONALNIH MANJINA U 2014. GODINI - urednički pročišćeni tekst, NN br. 72/2014 i 114/2014

NAPOMENA: Propisi na ovom portalu ažuriraju se dnevno te su prikazani samo oni propisi koji su trenutno važeći!

 Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 150/2011), a u vezi s člankom 28. stavkom 2. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (»Narodne novine«, br. 155/2002, 47/2010, 80/2010 i 93/2011), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 11. lipnja 2014. godine donijela 


ODLUKU O FINANCIRANJU PROGRAMA VIJEĆA I PREDSTAVNIKA NACIONALNIH MANJINA U 2014. GODINI

(Urednički pročišćeni tekst, „Narodne novine“, broj 72/14 i 114/14)

I.

Ovom Odlukom utvrđuju se sredstva za financiranje programa vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u jedinicama lokalne samouprave koje spadaju u područja slabije ekonomske razvijenosti, prema popisu u Prilogu koji je sastavni dio ove Odluke. 


II.

Sredstva za financiranje programa iz točke I. ove Odluke za 2014. godinu utvrđuju se u iznosu od 2.200,00 kuna, za program pojedinog vijeća nacionalne manjine, odnosno u iznosu od 800,00 kuna, za program pojedinog predstavnika nacionalne manjine i mogu se koristiti isključivo za ostvarivanje programa rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, te pokriće pripadajućih materijalnih troškova.


III.

Sredstva iz točke II. ove Odluke će se, putem jedinica lokalne samouprave, doznačiti vijećima i predstavnicima nacionalnih manjina.
Jedinice lokalne samouprave nadzirat će utrošak sredstava iz točke II. ove Odluke.
Vijeća i predstavnici nacionalnih manjina dužni su opravdati utrošak sredstava koja će im biti dodijeljena.

 

... 

====================================================================
NAPOMENA: ovo je prva polovica propisa, dok je cjeloviti pročišćeni tekst ovog propisa moguće vidjeti na portalu www.propisi.hr u sklopu godišnje pretplate. Godišnja pretplata od 395,00 kuna uključuje 6 knjiga (zbirke propisa) i uvid u sve pročišćene tekstove važećih propisa u RH.
Na portalu www.poslovni-savjetnik.com moguće je vidjeti sljedeće VAŽEĆE propise:
u cijelosti sve zakone (uključujući i pročišćene tekstove);
u cijelosti podzakonske propise (pravilnike, uredbe, odluke, naredbe i dr.) koji od svoje prve objave u Narodnim novinama nisu imali nikakve izmjene, dopune i ispravke;
prvu polovicu podzakonkih propisa za koje su izrađeni urednički pročišćeni tekstovi, tj. koji su od svoje prve objave u Narodnim novinama imali određene izmjene, dopune ili ispravke.
====================================================================

Podjeli:
Kategorija propisa:

Newsletter

Hosted by Mydataknox