13 SAVJETA ZA USPJEH U PODUZETNIŠTVU

17/01/2019

Poduzetnički način razmišljanja. Ne samo poduzetništvo u vidu poslovne odluke, već poduzetnički način razmišljanja i djelovanja. Nije bitno jeste li vrtlar, liječnik, učitelj ili poslovni čovjek. U kojoj se god situaciji nalazili, poduzetnički način razmišljanja odvest će vas na višu razinu, a naposljetku će vas pratiti i cijela nacija.


S obzirom na naše povijesno okruženje i gospodarstvo, čini se kako zapravo ne trebamo poduzetničke vještine. Vremena su se promijenila, a potreba za njima postaje sve izraženija. Ako si uzmete malo vremena da biste razmisliti o tome, uskoro ćete shvatiti da što više poduzetničkih vještina imate, to bolje poslovne
i privatne rezultate postižete. Da, čini se to kao drastična promjena - jedina moguća.

Što su poduzetničke vještine?
Biti kreativan, usmjeren prema cilju, aktivan, pun energije, u neprestanoj potrazi za rješenjima, samoinicijativan, jedinstven, komunikativan, neustrašiv, sklon timskom radu, poznavati način na koji se možemo predstaviti, vjerovati u svoj potencijal, imati snage učiniti nešto potpuno drugačije i novo… Sve to i još puno više. Je li teško naučiti poduzetničke vještine? Zapravo, ne. Vjerujem da se rađamo s velikim brojem njih. Pogledajte samo našu djecu. Svi imaju velik broj vještina koje smo spomenuli. Sve što mi moramo učiniti jest ponovno ih otkriti! Iz tog razloga smatram kako je poduzetnički način razmišljanja i djelovanja urođena sposobnost. Samo se trebate ohrabriti upotrijebiti ih. Ljudi koji danas upošljavaju ovakav način razmišljanja i djelovanja općenito su uspješniji i sretniji.

Autor teksta: Petra Škarja

Izvor: Poslovni savjetnik br. 118

Ostatak teksta možete vidjeli klikom na PDF ikonu

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_118_28.pdf85.63 KB
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox