Donacija Hypo banke Osnovnoj školi Josipa Matoša u Vukovaru

Hypo Alpe-Adria-Banka donirala je didaktička sredstava i pomagala vukovarskoj osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama 'Josip Matoš'.

 Zajedno s nastavnicima OŠ Josipa Matoša utvrđeno je što je njezinim učenicima najpotrebnije te je Hypo banka osigurala sredstva kojima su kupljena didaktička sredstva i pomagala za rad u nastavi. Donacija Osnovnoj školi Josip Matoš u Vukovaru prva je u nizu donacija koje će Hypo Alpe-Adria-Banka dodijeliti u sklopu božićnog donacijskog ciklusa 'Hypo pro futuro'.

Prema stručnim podacima, čak 20 do 25 posto populacije osnovnoškolske djece ima izražene teškoće u učenju, odnosno potrebu za posebnim odgojnim i obrazovnim metodama. Djeca iz Osnovne škole Josipa Matoša pohađaju nastavu u kojoj za većinu predmeta ne postoje prilagođeni udžbenici i radne bilježnice, a nova posebno prilagođena didaktička pomagala pomoći će im u različitim procesima učenja.

S donacijskim ciklusom 'Hypo pro futuro' Hypo Grupa se nada kako će potaknuti i ostale članove društva i partnere da učine isto kako bi olakšali i unaprijedili kvalitetu života onima kojima je to najpotrebnije. (PS/JK)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox