Radnici Croatia Zadar line-a prijavili Čazmatrans Uskoku

Bivši radnici nekad poznate zadarske prijevozničke tvrtke Croatia Zadar line, koja je u stečaju, podnijeli su kaznenu prijavu Uskoku i Državnom odvjetništvu zbog protuzakonite uknjižbe tvrtke Čazmatrans na nekretnine Croatia Zadar line-a.

Radnici tvrde kako je Čazmatrans na osnovu lažnih 4 milijuna kuna potraživanja nezakonito upisao hipotekarno pravo na teren vrijedan oko 50 milijuna kuna. Zbog toga se vodi i višegodišnji sudski spor između Croatia Zadar line-a i Čazmatransa. Slučaj je dospio i do Visokog trgovačkog suda, pa su radnici uputili požurnicu kako bi sud što hitnije riješio taj predmet.

Potraživanja radnika

Bez okončanja spora radnicima se ne mogu isplatiti njihova potraživanja, a ne može se zaključiti ni stečajni postupak Croatia Zadar line-a koji traje već 10 godina, kazao je glavni sindikalni povjerenik Croatia Zadar line-a Ive Števanja. Radnici potražuju oko 2 milijuna kuna otpremnina.

Zbog sumnje na protuzakonite radnje i otuđenu imovinu tvrtke, od nadležnih institucija tražimo ispitivanje tijeka privatizacije Croatia Zadar line-a, kaže Števanja.

Od USKOK-a, Državnog odvjetništva i suda tražimo da se taj problem hitno riješi u interesu svih radnika i zaštite imovine. Smatramo da je ovo pljačka i tražimo da se kazne odgovorni, istaknuo je Števanja. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox