Varaždinski HSLS iz članstva isključio sedam vijećnika

Zbog neposluha prema stranci, HSLS je iz članstva isključio sedam od deset svojih vijećnika u varaždinskom Gradskom vijeću, potvrdio je predsjednik varaždinskog HSLS-a Miljenko Ernoić.

Županijska statutarna komisija donijela je odluku o isključenju sedam članova HSLS-a, i to na prijedlog gradskog ogranka stranke - rekao je Ernoić.

 

Glavni razlog zbog kojeg je podnesen zahtjev za njihovo isključenje jest što su, kaže Ernoić, djelovali i glasovali suprotno jednoglasno donesenim stavovima Izvršnog odbora gradskog HSLS-a te time teško povrijedili člansku obvezu, odluku nadležnog tijela i dužnosnika, čime su svojim djelovanjem nanijeli štetu gradskom ogranku, ali i stranci u cjelini.

Iako nije potvrdio o kojim se imenima radi, neslužbeno se doznaje da je riječ o Goranu Kozini, Nini Lučiću, Iris Lambreščak, Igoru Vovku, Draženu Kolaku, Jesenki Lazić te dr. Darku Novoselu.

 

O detaljima isključivanja sedmoro HSLS-ovaca iz stranke više će se znati početkom slijedećeg tjedna, za kada je Ernoić najavio konferenciju za novinare.  (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox