HEP Opskrba traži stečaj Željezare Split

Trgovački sud u Splitu dobio je zahtjev Hrvatske elektroprivrede (HEP) za pokretanjem stečajnog postupka nad Željezarom Split, a stečajni postupak bit će otvoren kad HEP uplati predujam za pokretanje prethodnog postupka i dodatnu pristojbu, doznaje se na Trgovačkom sudu, dok iz HEP-a najavljuju da će potrebne pristojbe uplatiti u traženom roku čime će biti ispunjeni svi formalni uvjeti za pokretanje stečaja Željezare.

Tvrtka HEP-Opskrba d.o.o. iz Zagreba u podnesku za pokretanjem stečajnog postupka navodi da joj Željezara Split duguje 8.421.000 kuna te da je blokiran račun Željezare, izjavio je sudac splitskog Trgovačkog suda Ivan Basić.

Ako i kada podnositelj zahtjeva uplati ove troškove onda će Trgovački sud u Splitu donijeti odgovarajuću odluku (o pokretanju stečajnog postupka) i zakazat će datum rasprave", kazao je Basić.

Iz HEP-Opskrba d.o.o. poručili su kako će uplatiti navedene pristojbe u traženom roku čime će biti ispunjeni svi formalni uvjeti za pokretanje stečajnog postupka nad Željezarom Split d.d.". (Hina/jk)

 

 

Foto: Pixsell

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox