Carinicima, špediterki i gospodarstvenicima za šverc šećera 30 godina zatvora

Sedmorica carinika zadarske Carinarnice, špediterka "Intereurope" i dva gospodarstvenika danas su na Županijskome sudu u Zadru osuđeni na ukupno 30 godina zatvora, a Županijsko državno odvjetništvo teretilo ih je za pogodovanje tvrtki "Sentum" jer su joj omogućili neplaćanje dijela carine i tako državni proračun oštetili za više od 1,6 milijuna kuna.

 

Zatvorske kazne po pet godina i dva mjeseca sudac Županijskoga suda u Zadru Boris Radman izrekao je vlasniku i komercijalistu zadarske tvrtke "Sentum" Tomislavu Šariću i Alessandru Lodiju.

 

Ostatak društva također dobio zatvorsku kaznu

Sudac Boris Radman rekao je da je tijekom postupka nedvojbeno dokazano da su optuženi počinili to kazneno djelo, a kazna zatvora od četiri godine i 11 mjeseci dosuđena je i špediterki "Intereurope" Aleksandri Grbić. U obrazloženju sudac Radman je rekao da je agentica špedicije "Intereurope" Aleksandra Grbić, znajući o svemu, a na nagovor Lodija, ovjeravala lažne carinske deklaracije.

Inače, na lažne deklaracije potpisalo se i sedam carinika zadarske Carinarnice pa je tako na tri godine i deset mjeseci zatvora osuđen Petar Klanac, Tomislav Pavlović dobio je dvije i pol godine zatvora, Anđelo Šimičić osuđen je na godinu i devet mjeseci, Lučano Jelenković na godinu i osam mjeseci, Aurelio Kalmeta na godinu i osam mjeseci i Nenad Picić – Bobić na godinu i četiri mjeseca zatvora.  (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox