Zadnji obrisi nove vlade: Anti Kotromanoviću ministarstvo obrane

Vlada Zorana Milanovića uskoro će i službeno zasjesti na svoje pozicije, a sada poprima zadnje obrise. Za razliku od dosadašnjih medijskih predviđanja ministarstvo obrane vodit će Ante Kotromanović, a ne, kako se nagađalo, Mirando Mrsić, piše Večernji list.

Osim toga, ništa se značajnije nije promijenilo, a jedina još nepopunjena ministarska mjesta su ona u pravosuđu, znanosti i poljoprivredi.

S odlukom da umjesto Mrsića na ministarsko mjesto sjedne Kotromanović, neslužbeno se doznaje, nije zadovoljan Ivo Josipović koji smatra da je obrana veliki poslovni sustav koji treba voditi netko tko je menadžer i ima iskustva u upravljanju.

Novost je i da bi Vlada trebala imati četvero potpredsjednika, a na toj će se funkciji Radimiru Čačiću, Milanki Opačić i Nevenu Mimici najvjerojatnije pridružiti Branko Grčić, ujedno i ministar za regionalni razvoj i fondove EU.

Prema saznanjima Večernjeg lista hrvatski predstavnik u Bruxellesu bit će Vladimir Drobnjak, koji bi trebao funkcionirati kao svojevrsni vanjski suradnik vlade.  (jh)

 

 

Izvor: Večernji list, 9. prosinca 2011.
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox