Volvo Concept Coupe - novi dizajnerski smjer unosi emocionalnost u proces transformacije Volva

Predstavljanje Volva V40 u 2012. godini bio je prvi korak u ovom smjeru. Pozitivan odziv medija i kupaca naglašava činjenicu da Volvo automobili idu u korak s najboljima u nekoliko važnih područja, uključujući i dizajn.Skoro predstavljanje nove podesive SPA arhitekture omogućava kompaniji da ubrza proces transformacije.

 Volvo Concept Coupe je prvi od tri konceptna automobila koji otkrivaju dizajnerske mogućnosti koje nudi nova SPA arhitektura. Ti modeli utiru put predstavljanju potpuno novog Volva XC90 za 2014. godinu.

Emocionalni aspekt vrlo je važan prilikom kreiranja budućih vrijednosti brenda, a koje se temelje na postojećim Volvo vrijednostima:

Fokus na sigurnosti je pomaknut s ponude sigurnosti u najgorim prometnim situacijama na ponudu sustava koji pomažu vozaču te unapređuju  doživljaj vožnje

Briga za okoliš izražena je kroz smanjenu emisiju štetnih plinova i manju potrošnju goriva a bez posljedica na dinamiku vožnje.

Klasična Volvo funkcionalnost sada nudi više od praktičnosti. Pristup Volva temelji se na ljudskom pristupu koji vozaču olakšava svakodnevicu.

„Pouzdana funkcionalnost uvijek je bila beskompromisni preduvjet za skandinavske dizajnere. Naš dizajn se hvata u koštac sa svim izazovima realnosti te pokazuje istančanu brigu za detalje i ljudske aktivnosti. Kombiniranje svega navedenog s izražajnim dizajnerskim jezikom nadhnutim okolišem donijet će Volvu snažan zamah kompetitivnosti na kojeg konkurenti neće imati odgovor. Moglo bi se reći da ćemo nastaviti raditi na onom čemu je Volvo oduvijek težio,“ zaključio je Thomas Ingenlath.

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 


 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox