AZTN: Još čekamo na dopunjene ponude za škverove

22/09/2010

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) vratila je na doradu ponude za restrukturiranje 3.maja, Brodosplita i Brodotrogira. Agencija kao najveći problem navodi nedostatak dokaza da će nakon restrukturiranja brodogradilišta moći poslovati profitabilno bez potpora, piše Business.hr.
Agencija je pozvala Div, A-tec i Jadranska ulaganja da pošalju dopunjene ponude 13. kolovoza a kako dorađene ponude još nisu stigle, svoj poziv su ponovili 17.rujna. AZTN još čeka na dopunjene ponude, koje će kada zadovolje sve uvjete poslati na ocjenjivanje Europskoj komisiji.

Kada Komisija programima restrukturiranja da zeleno svjetlo, brodogradilišta će moći ugovarati poslove za nove brodove, piše Business.hr.

Najbolja je situacija s Uljanikom za koji je Agencija utvrdila da nije tvrtka u poteškoćama te ostaje samo na Vladi da riješi problem povratka potpora koje je Uljanik primao od 1. ožujka 2006. do danas, uključujući i zatezne kamate, a radi se o nekoliko stotina milijuna kuna.

Najgore stoji brodogradilište Kraljevica koje nema ugovorenih brodova ali ni ponuđača pa se stečaj sve više nameće kao rješenje, piše Business.hr. (J.K.)


Izvor: Business.hr, 22.rujna 2010., str. 10-11.

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox