Gradski viječnik Ignac Smetko isključen iz HSS

Gradski odbor HSS-a Jastrebarsko na sinoćnjoj je sjednici donio odluku o isključenju gradskog vijećnika Ignaca Smetka iz Hrvatske seljačke stranke. Do ove odluke došlo je nakon sustavnog kršenja odluka koje je donio Gradski odbor HSS-a Jastrebarsko od strane vijećnika Smetka. Članovi Gradskog odbora zaključili su kako je Smetko svojim političkim djelovanjem u zadnjih godinu dana narušavao ugled HSS-a, a nepoštivanjem odluka donesenih na stranačkom tijelu i prekršio statut stranke.

Na Gradskom odboru sinoć je utvrđeno da vijećnik Smetko podržava jaskansku gradsku vlast na čelu s gradonačelnikom Mihaelom Zmajlovićem i to isključivo zbog vlastitih interesa bez obzira što je stav jaskanske Gradske organizacije suprotan. Smetko sustavno iskorištava svoj vijećnički mandat za čuvanje klimave vladajuće koalicije u jaskanskom Gradskom vijeću što je protivno svim odlukama koje je donio HSS.

Nakon isključivanja Smetka iz HSS-a i vijećnik Petar Španić je dao ostavku na članstvo u stranci te više nije vijećnik HSS-a u Gradskom vijeću. Gradska organizacija HSS-a Jastrebarsko ne može podržati takvu politiku vijećnika Smetka niti bilo koju politiku koja je Jasku dovela do vrlo loše financijske situacije. Činjenica je da je ovogodišnji
proračun najlošiji u posljednjih mnogo godina, da se odustalo od gotovo svih projekata koji su trebali biti razvojni za Jasku te da Jasku kriza, zbog nesposobne gradske vlasti, pogađa više nego mnoge druge gradove i općine u Hrvatskoj. Još je lošije što gradska vlast niti ne vidi izlazak iz ovakve situacije.

HSS sada okreće novu stranicu i imati će u novonastaloj situaciji tri vijećnika u Gradskom vijeću grada Jastrebarskog, a snaga zajedništva i podrška velikog broja Jaskanaca garancija je da ćemo se svojim radom
još više zalagati za napredak cijelog našeg kraja.

GO HSS Jastrebarsko(PS)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox