Križevci ušli u Institut regija Europe

Gradonačelnik Križevaca Branko Hrg i predsjednik Instituta regija Europe Franz Schausberger potpisali su ugovor o suradnji i pristupanju Križevaca u Institut regija Europe.

Taj Institut je ekonomska i znanstvena institucija sa sjedištem u Salzburgu koja teži umrežavanju europskih regija, gradova, znanstvenih i ekonomskih institucija i pomaže svojim članicama da se pripreme za ulazak u Europsku uniju.

U EU nisi ništa ako si sam. Trebate mrežu i partnere unutar nje i dobre kontakte s EU institucijama. Važno je da političari puno ne obećavaju ljudima. Ako želite sredstva nakon pristupanja u EU, morate imati jako dobro pripremljene projekte, a mi pružamo bazu za prijenos znanja - rekao je Schausberger.

Gradonačelnik Križevaca Branko Hrg uvjeren je da će Križevci dobro iskoristiti pristupanje u Institut regija Europe uz, dakako, logističku potporu.

Na potpisavanju ugovora bio je i župan Darko Koren, a Koprivničko-križevačka županija je već četiri godine u članstvu Instituta regija Europe koji podupire njezine programe. (Hina)

Foto: krizevci.net

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox