Vogue Adria predstavlja regionalni urednički tim na čelu s Milanom Đačićem kao glavnim i odgovornim urednikom

11/12/2023

Najnovije izdanje obitelji VOGUE magazina, čije je lansiranje u Adria regiji najavljeno za ožujak 2024. godine, predvodit će Milan Đačić kao glavni urednik, zajedno s najistaknutijim talentima i stručnjacima iz regije u sklopu svoje redakcije.

Vogue Adria temelji se na snažnoj desetljećima dugoj viziji ovog poznatog brenda koji slavi modu, umjetnost i kulturu, ali će donijeti novi, lokalni štih, s ciljem da poveže bogato kolektivno nasljeđe i moderne ideje i vizije zemalja regije. Imajući to na umu, Đačić je, zajedno s iskusnim medijskim stručnjacima Nenadom Janjatovićem i Sonjom Kovacs, okupio nevjerojatan tim inspirativnih kreativaca, od kojih većina iza sebe ima vrhunski svjetski rad i iznimno snažan pečat na domaćoj modnoj i kulturnoj sceni.

S više od desetljeća iskustva u kreativnim i medijskim industrijama te izdavaštvu, Đačić donosi izvrsno poznavanje živahne kulturne i modne scene u regiji, gdje je imao utjecajne uloge u tiskanim i digitalnim medijima. Doprinio je oblikovanju vizije za ELLE Srbija, te 2015. postao najmlađi modni urednik unutar globalne mreže ELLE, te mu je potom povjerena uloga glavnog urednika za ELLE Men Srbija. Godine 2019. preuzeo je ulogu glavnog urednika BURO.Serbia, istaknute digitalne platforme, koju je razvio u jedinstveno vizualno iskustvo koje ju je ubrzo učinilo adresom broj jedan za ljubitelje mode i umjetnosti.

Od Milana Đačićća:
Vogue Adria vidim kao prostor za različite utjecaje u kojem se granice i barijere pobjeđuju kroz umjetnost, aktivizam i modu. Moja vizija se temelji na ideji da su ova tri stupa neophodna za bilo kakvu razmjenu i dijalog. Snažnim glasovima, kao i snažnim snažnim kreativnim vizijama i novom koncepcijom lokalne modne i kulturne scene, Vogue Adria izgradit će most između kolektivnog nasljeđa i tradicije s jedne strane i modernih ideja i vizija s druge strane. Naša platforma potaknut će dijalog, ojačati suradnju i promicati zajedništvo. Zajedno sa svojim mladim i strastvenim uredničkim timom, s kojim dijelim ideje, vizije i ciljeve, Vogue Adria donijet ćeprogresivan pristup te pružiti inovativan pogled na vrijeme i prostor u kojem živimo.

Vogue Adria danas je objavio i imena članova svog uredničkog tima koji će biti smješten u glavnim gradovima Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Teodora Jeremić, povjesničarka umjetnosti, kustosica i urednica, pridružit će se timu kao direktorica publikacija, te će doprinijeti svojoj desetljećima dugoj karijeri u umjetnosti i izdavaštvu. Iza nje je dugogodišnje iskustvo rada kao urednica kulture u tiskanim i online medijima (Elle, Buro247) te kao nezavisna kustosica i umjetnička producentica u Muzeju suvremene umjetnosti u Beogradu.

Nives Bokor, kao digitalna direktorica, u Vogue Adria donosi više od desetljeća iskustva rada na tiskanim i digitalnim platformama. Bila je glavna urednica licenciranih časopisa, nakon čega je posljednjih sedam godina obnašala istu dužnost u časopisu Grazia, a u tim donosi bogato raznoliko iskustvo i stručnost.

Timu se pridružuje Petar Trbović kao modni direktor. Iza sebe ima dvadesetogodišnju karijeru u modnoj industriji, što ga čini jednim od najutjecajnijih stilista i kreatora imidža na našim prostorima. Njegovi su radovi predstavljeni u renomiranim publikacijama kao što su Vogue, GQ, Numéro, V Man, L'Officiel, Harper's Bazaar, Grazia i Elle.

Filip Koludrović, koji se timu pridružio kao kreativni direktor, u europskim je modnim krugovima prepoznat kao jedan od najistaknutijih mladih fotografa. Njegovi su radovi krasili stranice Voguea, Numéra, Ellea, WSJ-a i GQ-a, a 2022. British Fashion Council nominirao ga je za nagradu Next Generation Creative Award, što je značajna potvrda njegovog inovativnog doprinosa industriji.

Također, Dragana Krtinić imenovana je art direktoricom, Kristina Mikulić urednicom ljepote, Tina Kovačiček urednicom lifestylea, Tina Lončar modnom urednicom, Tena Razumović Žmara urednicom kulture, kao i Selena Ljubičanović i Jelena Madirazza kao dio marketinškog tima.

Vogue Adria bit će predstavljena istovremeno u tiskanom i digitalnom obliku, a izdaje se prema ugovoru o licenciji između Condé Nasta i Media 3.0 Publishinga. U suradnji s licenciranim lokalnim partnerima, globalna medijska kompanija Condé Nast plasira svoja prepoznatljiva i legendarna izdanja na tržišta diljem svijeta.

PS/DM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox