Visma ulazi na hrvatsko tržište akvizicijom servisa mojeRačun

Vodeća europska softverska kompanija, norveška Visma, ušla je na hrvatsko tržište akvizicijom kompanije Elektronički računi, vodećeg pružatelja SaaS poslovnih alata u Hrvatskoj, među kojima je svakako najpoznatiji brend servis mojeRačun.

Domaći informacijski posrednik nastavit će djelovati kao neovisna tvrtka, s istim menadžmentom i pod istim brendom, ali s resursima i znanjem vodeće europske softverske kompanije.

Osnovan  2014. godine, servis mojeRačun predvodnik je digitalizacije administrativnih procesa u Hrvatskoj, koji je na tržište donio inovativno rješenje za razmjenu eRačuna, kao i sustave za upravljanje dokumentima kroz sveobuhvatni paket usluga mojeUred.

Uzbuđeni smo što ulazimo na hrvatsko tržište i što pozdravljamo mojeRačun kao dio Visma obitelji, čime obilježavamo još jednu prekretnicu u našem širenju na europskom tržištu. Inovativan pristup servisa mojeRačun u pojednostavljenju poslovnih procesa i njihova posvećenost zadovoljstvu korisnika, potpuno su u skladu s našom misijom. Zajedno ćemo nastaviti pokretati digitalnu transformaciju poduzeća u Hrvatskoj“, istaknula je Merete Hverven, izvršna direktorica Visme.

Cloud rješenja servisa mojeRačun lako se integriraju u više od 400 poslovnih rješenja (ERP-ova), što ga čini prirodnim izborom za sva poduzeća u Hrvatskoj koja se pripremaju za uvođenje obveznog eRačuna u gospodarstvo od 2025. godine.

Tvrtka Elektronički računi oduvijek je bila posvećena poboljšanju konkurentske prednosti i operativne učinkovitosti poslovnih subjekata u Hrvatskoj. Pridruživanje Visma grupi ne samo da potvrđuje naše dosadašnje napore, nego nas potiče da težimo ostvarenju još viših ciljeva, zahvaljujući većim resursima i stručnom znanju. Oduševljeni smo što ćemo našim korisnicima pružiti još veću vrijednost i ubrzati inovacije u ePoslovanju“, rekao je Marko Emer, izvršni direktor i osnivač servisa mojeRačun.

Unatoč promjeni vlasništva, mojeRačun će nastaviti djelovati kao neovisna tvrtka, s istim menadžmentom i pod istim brendom.

Vodeća kompanija u 33 zemlje

Za Vismu, vodećeg pružatelja softvera u oblaku u Europi, ulazak na hrvatsko tržište slijedi nakon što su se u protekle tri godine proširili na zemlje poput Italije, Španjolske, Njemačke, Portugala i Francuske.

Grupa sada obuhvaća više od 180 softverskih poduzeća u 33 zemlje, pružajući usluge za 1,8 milijuna korisnika u Europi i Latinskoj Americi i to s proizvodima koji pokrivaju i privatni i javni sektor.

Kako nastavljamo rasti i širiti Visma obitelj na nova tržišta, tako jačamo našu predanost unapređenju digitalnih rješenja diljem Europe. Kao najveća poduzetnička mreža SaaS tvrtki u regiji, vodeći smo izbor za korisnike koji traže najbolje poslovne alate, ali i za poduzetnike koji proizvode softver i koji traže partnera za ubrzanje rasta“, kaže Hverven.

O Vismi

Visma je vodeći pružatelj ključnih softvera u oblaku s više od 15.000 zaposlenika i 1,8 milijuna korisnika u Europi i duž Latinske Amerike. U 2023. godini grupa je ostvarila čak 2,4 milijarde eura prihoda pružajući usluge koje pojednostavljuju i automatiziraju rad poduzeća i organizacija svih veličina. Učinkovitim rješenjima za digitalnu transformaciju, Visma omogućuje učinkovitije i prosperitetnije društvo.

O servisu mojeRačun

Servis mojeRačun vodeći je informacijski posrednik za razmjenu elektroničkih dokumenata i pružatelj komplementarnih usluga koje pružaju potpunu digitalizaciju administrativnih procesa za sve poslovne subjekte. S inovativnim uslugama kao što su merBanking, mojDMS, mojeArhiv i mojBI, servis mojeRačun posvećen je povećanju učinkovitosti, poboljšanju kontrole poslovnih procesa i smanjenju troškova radi jačanja konkurentnosti poduzeća u Hrvatskoj. (ps/sm)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox