E.ON Hrvatska objavio Izvješće o održivosti 2023.: „Pomažemo u ubrzanju energetske tranzicije Hrvatske“

E.ON Hrvatska objavila je drugo dobrovoljno Izvješće o održivosti, naglašavajući tako svoju predanost vođenju energetske tranzicije i postizanju klimatske neutralnosti u kojem navodi aktivnosti i planove Grupe usmjerene prema postizanju klimatske neutralnosti.


Održivost je u središtu strategije kompanije i sva nastojanja usmjerena su ka postizanju održive budućnosti, kako za E.ON i njegove korisnike, tako i za zajednicu u kojoj E.ON posluje. Paneuropska E.ON Grupa potvrdila je svoje ciljeve održivog razvoja i postizanja klimatske neutralnosti do 2040. godine za emisije opsega 1 i 2.

U 2023. godini E.ON Hrvatska zabilježila je značajan rast potražnje za zelenim energetskim rješenjima poput solarnih elektrana za kućanstva, bilježeći porast od 71 % u prodanim elektranama u odnosu na prethodnu godinu. E.ON Energy Infrastructure Solutions (EIS), usmjeren prema poslovnim korisnicima, s više od 230 instaliranih solarnih elektrana na hrvatskom tržištu, dao je značajan doprinos energetskoj tranziciji hrvatskog društva s ukupno instaliranom snagom od 77 MWp do kraja 2023.

Gledajući u budućnost prepoznajemo velik potencijal širenja energije iz obnovljivih izvora za ubrzanje energetske tranzicije u Hrvatskoj. Uz pravilan regulatorni okvir, pojednostavljen proces ishođenja dozvola, ciljane poticaje i povećanje svijesti korisnika vjerujemo da obnovljiva energija može odigrati ključnu ulogu u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja Hrvatske. U E.ONu smo odlučni i spremni ubrzati ove promjene te smo uvjereni kako je to velika prilika za Hrvatsku, poručio je Frederic Delannoy, direktor Sektora za strategiju i održivost i Voditelj ureda Uprave E.ONa Hrvatska.

Kompanija će nastaviti pratiti svoje nefinancijske utjecaje u domeni okoliša, društva i upravljanja (ESG), a kao dva ključna prioriteta iz E.ONa Hrvatska navode smanjenje vlastitog ekološkog otiska i omogućavanje ostvarenja održivih ciljeva svojih korisnika.

E.ON Hrvatska d.o.o. dio je E.ON SE grupe, multinacionalne energetske korporacije koja zapošljava gotovo 72 000 zaposlenika, te upravlja jednom od najvećih energetskih mreža u Europi s 47 milijuna korisnika.

Izvještaj o održivosti je dostupan na poveznici. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox