30 godina poslovanja: SOFMEDICA Grupa dosad uložila 55 milijuna eura u regiju

17/09/2024

Ove godine SOFMEDICA Grupa slavi tri desetljeća inovacija u zdravstvenoj industriji. Osnovana 1994. godine, Grupa je aktivna u šest europskih zemalja: Rumunjskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Cipru i odnedavna u Hrvatskoj.


Od svog osnutka, SOFMEDICA Grupa uložila je preko 55 milijuna eura u regiju. Kroz godine se Grupa značajno proširila, pa tako očekuju promet od 70 milijuna eura u 2024. godini. Grupa ostaje predana svojoj misiji da održava industrijske standarde i podrži zdravstvene stručnjake nudeći im alate, treninge i tehnologiju koja im je potrebna da pruže izvrsnu skrb, posebice u današnjem promjenjivom zdravstvenom okruženju. Do danas je Grupa uložila više od 7 milijuna eura u razvoj opsežnih edukativnih programa za zdravstvene stručnjake.

Grupa je učvrstila svoju poziciju pionira izgradnjom cijelog ekosustava u službi zdravstvenih djelatnika u regiji, kroz uvođenje inovativnih edukativnih programa s jedne strane i razvoj vrhunskih objekata za obavljanje zdravstvene djelatnosti s druge strane. Ovaj holistički pristup omogućio je Grupi postizanje brojnih medicinskih uspjeha u regiji: uvođenje terapija kao što su kućna dijaliza, uređaji za potporu lijeve klijetke (umjetno srce), robotski asistirane kirurgije, kapsulna video-endoskopija i zamjena srčanih zalistaka putem katetera. Ova postignuća naglašavaju predanost Grupe osiguravanju pristupa najnaprednijim medicinskim rješenjima i za najudaljenije pacijente u Europi.

Budućnost vidimo kao vrijeme kada će digitalna i robotska rješenja evoluirati iz inovativnih putova u standardnu zdravstvenu njegu, ubrzavajući pristup životno važnim prognozama, dijagnostici i terapiji. Naš fokus ostaje na izgradnji pouzdanih partnerstava kroz poticanje suradnje među sektorima i granicama, imajući na umu pacijenta kao krajnjeg korisnika. Potičući ove napretke, cilj nam nije samo isporučiti vrhunsku tehnologiju, već transformirati cijeli zdravstveni ekosustav, osiguravajući da najbolja skrb bude dostupna što većem broju ljudi, osnažujući profesionalce i jačajući zajednice – Georgios Sofianos, izvršni direktor, SOFMEDICA Grupa

Gledajući unaprijed, SOFMEDICA Grupa planira nadograditi svoje nasljeđe fokusirajući se na inovacije u digitalnom zdravlju, širenje na nove regije, poboljšanje prisutnosti tijekom cijelog pacijentovog puta te održavanje integriranog pristupa zdravstvu. Grupa planira unaprijediti skrb za pacijente integriranjem umjetne inteligencije i tehnologija temeljenih na podacima u kliničke tijekove rada, optimizacijom operacijskih sala te integracijom genetske dijagnostike u planove liječenja. Nudeći rješenja kroz cijeli spektar potreba pacijenata, od ranog dijagnosticiranja do oporavka, te kroz strateška partnerstva sa zdravstvenim sustavima, Grupa će nastaviti pojačavati svoj utjecaj, istovremeno održavajući visoke standarde u suvremenom pružanju zdravstvene skrbi. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox