Njemački ministar gospodarstva u Varaždinu

Završavajući dvodnevni boravak u Hrvatskoj ministar gospodarstva i tehnologije Savezne Republike Njemačke Rainer Brüderle posjetio je Varaždin i varaždinsku Slobodnu zonu.

Nakon što je u Slobodnoj zoni obišao tvrtku BHS Corrugated strojevi, ministar Brüederle, i u njegovoj pratnji zastupnici u njemačkom saveznom parlamentu i gospodarstvenici, razgovarali su u varaždinskoj Gradskoj vijećnici sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom i gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom.

Vidjeli smo veliki gospodarski potencijal ovog kraja i tvrtke koje se žele razvijati i širiti. I naša je želja pojačati gospodarsku suradnju, a dosadašnje investicije njemačkih gospodarstvenika dokazuju da je to moguće i potrebno - rekao je Brüderle.

Njemački ministar gospodarstva i tehnologije posebno se zanimao za mogućnosti ulaganja u slobodnoj zoni, koja je Varaždinu, kako je naglasio gradonačelnik Čehok, donijela najnižu stopu nezaposlenosti u regiji od 5,3 posto, a župan Štromar ga je upoznao i s mogućnostima ulaganja u ostale gospodarske zone na području Varaždinske županije.

Na kraju susreta u varaždinskoj Gradskoj vijećnici ministar Brüderle  je poručio da u sljedećoj godini Njemačka očekuje uspješan završetak hrvatskih pregovara o ulasku u Europsku uniju.(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox