Cijene goriva neće rasti dva tjedna, a Vlada pere ruke od cijele stvari

Cijene motornih benzina i dizela na Ininim benzinskim postajama, po cjeniku objavljenom na Ininim internet stranicama, ostaju nepromijenjene u iduća dva tjedna.

 

Nakon što su prije dva tjedna, 11. siječnja, motorni benzini poskupili od 27 do 33 lipe po litri, i u sljedeća dva tjedna prodavat će se po tada utvrđenim cijenama.

Po cjeniku objavljenom na Ininim internetskim stranicama, od danas, 25. siječnja, pa u iduća dva tjedna, cijena eurosupera BS 95 ostaje na 9,31 kunu po litri, a eurosupera BS 98 na 9,72 kune.
I eurosuper BS 95 class, koji je Ina na svoje benzinske postaje počela uvoditi sredinom prosinca prošle godine, prodaje se po dosadašnjoj cijeni od 9,36 kuna po litri.

I u sljedeća dva tjedna eurodizel BS class prodavat će se po 8,62 kune po litri, eurodizel BS po 8,57 kuna, a dizel po 8,11 kuna. Cijena plavog dizela ostaje na 4,99 kune, a loživog ulja ekstra lakog na 5,44 kune po litri.

Oni se ne bi šteli mešati

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas u Rijeci kako vlada nije intervenirala da Ina ne poveća cijenu goriva. Odgovarajući na novinarsko pitanje po kojem bi se iz izjave za radio potpredsjednika vlade Petra Čobankovića moglo zaključiti da je vlada intervenirala kod Ine, premijerka Kosor je kazala da ne zna što je Čobanković, kao potpredsjednik vlade zadužen za gospodarstvo, rekao, ali vlada i ministarstvo gospodarstva nisu intervenirali.

Ina samostalno odlučuje i ima pravo odlučivati o tome kad, s obzirom na sve uvjete, treba podići ili eventualno spustiti cijenu goriva, ustvrdila je.

Ono što je vlada učinila je da je prema novim načelima izabrala nove članove u Nadzornom odboru Ine, a prema kriteriju da se on što više depolitizira te da u nj uđu stručnjaci. To su bila načela za sva poduzeća u kojima država ima pretežito vlasništvo, kazala je. Izabrani su članovi prema kriterijima stručnosti da bi tvrtke još bolje radile, istaknula je. (Hina/JK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox