Legalizirani kokain u državi koja ne zahtjeva vizu

Novo izabrani predsjednik Republike Maršalovi otoci  obznanio je kako je sićušna pacifička država legalizirala kokain, piše jutarnji.hr. Jurelang Zedkaia najavio je i da turisti neće trebati vize bez obzira iz koje zemlje dolaze na Kokainske otoke.

Maršalovi Otoci su arhipelag 29 atola i pet otoka smještenih u sredini Pacifika, kojima prijeti potapanje zbog podizanja razine oceana. Oporeziv kokain doveo bi potrebne novce za podizanje brana kojima bi se sprječilo potapanje te države. Nećemo otići kao Kiribati. Nećemo napustiti svoje domove i brati voće za one koji su ovo uzrokovali - rekao je Zedkaia osvrćući državu Kiribati koja je s Australijom i Novim Zelandom dogovorila preseljenje populacije. Uvjet je da Kiribaćani putuju s farme na farmu te breru plodove čim dozru, piše jutarnji.hr.

Kada su zapadnjaci došli prvo su donijeli atomske bombe, a sada njihove neodgovorne emisije (stakleničkih plinova) potapaju naše otoke. Umorni smo od napastovanja i bivanja žrtvama. Kao suverena nacija, proglašavam pravo da ova zemlja legalizira sve supstance koje želi - rekao je predsjednik Republike Maršalovih otoka koji su bili područje za nuklearne testove prije nego što su izborili neovisnost od SAD-a.(mš)

 

 

Izvor: www.jutarnji.hr  

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox