U Zagrebu Međunarodni festival vina i kulinarstva

Šesti Međunarodni festival vina i kulinarstva u Zagrebu će od 24. do 26. studenog okupiti ugledne hrvatske i međunarodne vinare te okruglim stolom, nizom radionica, humanitarnom večeri i drugim popratnim događanjima učvrstiti ugled jednog od središnjih mjesta susreta profesionalaca, stručnjaka i zakljubljenika u gastronomiju.

Najavljeno je kako festival svoja vrata za posjetitelje otvara 25. i 26. studenog u prostorima hotela The Regent Esplanade, dok će se vezane aktivnosti dogoditi i u danima koji prethode izložbenom dijelu.

Međunarodni festival vina i kulinarstva u cijelosti je posvećen kulturi stola kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i jednoj od vodećih ponuda hrvatskog turizma. Temeljem već pristiglih prijava, kao i interesa proteklih godina, očekuje se rekordna nazočnost izlagača, njiih više od 230, što festival čini najvećim dosad. Uz domaće vinare, očekuje se dolazak proizvođača iz Francuske, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Španjolske i Crne Gore dok će mnogi biti zastupljeni putem uvoznika. Na prestižnoj lokaciji hotela The Regent Esplanade okupit će se - uz vinare - i vodeći proizvođači hrane, maslinovih ulja, tartufa, sireva, pršuta i meda, koji će predstaviti svoje proizvode i gastronomsku ponudu.

Ovogodišnji izložbeni dio bit će obogaćen nizom popratnih događanja. U sklopu radionica s domaćim i međunarodnim vinarima, po prvi će se put u Hrvatskoj organizirati vođene radionice s najboljim godištima dviju uglednih francuskih vinarije - Château Clinet i Château La Dominique. Okrugli stol će na temu uloge vina u razvoju turističkog brenda okupiti ključne aktere tog procesa, dok će se na humanitarnoj večeri-aukciji prikupljati sredstva za Kuću Sv. Josipa za nezbrinutu djecu iz Hrvatskog Leskovca. 

Festival se tijekom godina etablirao kao prepoznatljivo i nezaobilazno mjesto okupljanja vinara, enologa, ugostitelja, hotelijera, trgovaca, sommeliera i drugih ljubitelje gastronomije. Ovogodišnji festival obogatili smo nizom događanja za posjetitelje, čime želimo kulturu stola približiti što je širem krugu ljudi moguće rekao je Ivan Dropuljić, direktor Međunarodnog Festivala vina i kulinarstva. (PS)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox