Uskoro kreće prvi online studij na hrvatskom jeziku

10/10/2012

U sklopu DOBA Fakulteta za uporabne poslovne i društvene studije Maribor uskoro kreće magistarski program online obrazovanja čime je hrvatskim studentima po prvi put omogućeno online studiranje na hrvatskom jeziku. Do sada se na studij upisao 21 student, a mjesta za zainteresirane još uvijek ima. Naime, svi koji žele postati online studenti i tako se pridružiti sve popularnijoj svjetskoj praksi studiranja to mogu učiniti do 15. listopada, do kada traju upisi na magistarski program Međunarodno poslovanje na DOBA Fakultetu.

U Zagrebu će se 26. listopada održati Uvodni dan gdje će DOBA Fakultet novim studentima predstaviti virtualni amfiteatar za online studije Blackboard te način rada na fakultetu. Broj studenata za upis u akademskoj godini 2012/2013. je 30, a takvu grupu prati mentor koji je studentima na raspolaganju sedam dana u tjednu. Online studij DOBA Fakulteta temelji se na suvremenim pedagoškim pristupima, a cijeli se studij izvodi u virtualnom nastavnom okruženju. Svi studenti koji završe ovaj studij steći će 120 ECTS bodova.

Magistarski program na DOBA Fakultetu jamči međunarodno priznatu diplomu iz Međunarodnog poslovanja dok online studiranje osigurava niz prednosti u odnosu na klasično studijsko obrazovanje. U programu Međunarodno poslovanje očekujemo motivirane i kreativne pojedince koji će aktivno sudjelovati u studijskom procesu; studirati aktivno, željeti razviti vještine kreativnog rješavanja problema i uspješnog poslovanja u praksi te studirati uz podršku informativne tehnologije, izjavila je direktorica DOBA Fakulteta i predavačica Jasna Dominko Baloh.

Prezentacije o online studiranju na hrvatskom jeziku

Doba Fakultet će i dalje, sve do kraja upisa 15. listopada, održavati prezentacije za sve one koji žele saznati više o mogućnostima online studiranja. Tako će se prezentacija u kojoj se kandidatima za studij nudi i mogućnost individualnog savjetovanja, održati 09. listopada u Savezu slovenskih društava u Hrvatskoj, Kulturno prosvjetno društvo Slovenski dom Zagreb, na adresi Masarykova 13,  s početkom u 17 sati. Za one koji nisu u mogućnosti popratiti klasičnu prezentaciju, organizirane su online prezentacije koje se izvode uživo, svake srijede s početkom u 18.00 sati. Pristup online prezentaciji je moguć putem web stranice Doba Fakulteta www.doba.hr, a zainteresiranima su potrebne jedino slušalice te internet veza.

Ovakav način studiranja je vrlo popularan jer za razliku od klasičnih sveučilišta i škola, on nije vezan uz određeno mjesto i potpuno je prilagođen individualnim potrebama studenata. Uz navedeno, online studiranje idealna je forma studiranja za zaposlene osobe koje nemaju vremena pohađati neke od programa koji se izvode na klasičan način.   

DOBA Fakultet za uporabne poslovne i društvene studije Maribor je samostalan visokoškolski zavod osnovan u prosincu 2003. i spada u poslovnu grupu DOBA. DOBA Fakultet najveći je privatni fakultet u Sloveniji sa EU standardima, međunarodnim priznanjem, najsuvremenijim programima i 12-godišnjem iskustvu u online obrazovanju koje izvodi kao jedini fakultet u Jugoistočnoj Europi u cjelini. (ps/jk) 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox