Magma: Pad prihoda od prodaje 60 posto

04/08/2011

Trgovačka Magma grupa je u prvom polugodištu 2011. ostvarila ukupan konsolidiran prihod u iznosu od 241,5 milijuna kuna, što je za 22,8 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dok su joj prihodi od prodaje smanjeni za 59,4 posto, na 123,3 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvještaja objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ovakav rezultat prvenstveno je posljedica neispunjenih ugovornih obaveza kupnje poslovnih udjela u društvima Fides distribucija Zagreb, Magma B Sarajevo te Magma International i Kozmolina Beograd od strane beogradske NCA Investment group, navodi Uprava Magme. Kako ističu, Magma d.d. nije zaprimila uplatu od 6,6 milijuna eura do 31. svibnja ove godine kako je definirano krovnim sporazumom potpisanim u prosincu prošle godine, što je uzrokovalo probleme u likvidnosti i bitno otežalo redovno poslovanje Grupe. Istodobno je bila suočena i sa pojačanim pritiskom banaka i financijskih institucija uznemirenih činjenicom da NCA Group nije izvršio ugovorne obaveze što je dodatno opteretilo likvidnost.

Dodaje se da je Grupa u prvom polugodištu izvršila povrat glavnice kredita prema financijskim institucijama u iznosu od 34,9 milijuna kuna, što je bio dodatan pritisak na njenu likvidnost. Slijedom navedenog, Magma je bila prisiljena predložiti bankama zajedničko potpisivanje standstill sporazuma (sporazum o mirovanju naplate potraživanja), a čije potpisivanje se uskoro očekuje. Članice Grupe pokrenule su više sudskih postupaka protiv NCA, kako za povrat udjela tako i za naknadu štete, temeljem neispunjenja ugovornih obaveza, navodi Uprava.

Prodaja Turbo Limača

Podsjeća da je Trgovački sud u Zagrebu izrekao privremenu mjeru zabrane korištenja i raspolaganja određenih tigova uključivši i Turbo Limač tig, što se odnosi na 29 Turbo limač trgovina društva Adria design d.o.o. te osam Turbo limač prodajnih mjesta društva Magma d.d. Beograda zbog više kaznenih djela. Magma je predložila prodaju većinskih poslovnih udjela Turbo limač koncepta u Hrvatskoj, BiH i Srbiji trećoj strani kao jedini mogući izlaz iz otežanih suvlasničkih odnosa, međutim NCA nije suglasan s tim prijedlogom, navode iz Magmine uprave. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox