Ultra gros sljedeće godine planira rast od 50 posto

21/11/2011

Udruženje hrvatskih trgovačkih kuća Ultra gros u hotelu Antunović proslavilo je 10.-u obljetnicu postojanja. Svečanosti je nazočilo četristotinjak poslovnih partnera, renomiranih domaćih proizvođača, uvoznika i distributera poznatih svjetskih robnih marki.

Ultra grupa kao preteča Ultra grosu osnovana je krajem studenog 2001. godine kao reakcija na promjene na tržištu nastale ulaskom stranih trgovačkih lanaca, a kako bi omogućila opstanak malih trgovaca. Danas Ultra gros okuplja 18 hrvatskih trgovačkih kuća, posluje na preko 650 prodajnih mjesta, te zapošljava više od 4000 zaposlenih. Udruženje posjeduje i vlastitu robnu marku „Ultra plus“ čije ime nosi više od 450 proizoda.

Očekujemo da ćemo 2012. godine ostvariti promet oko 3 milijarde kuna, odnosno, rasti 50 posto, dostići tržišni udjel od 3 posto u hrvatskoj maloprodaji, zapošljavati preko 4800 radnika, te poslovati u više od 900 prodavaonica, kazao je tom prilikom Josip Butara, direktor Ultra grosa.

U ime svih članica Ultra gros-a direktor Udruženja Josip Butara uručio je Caritasovoj kući za zbrinjavanje odraslih osoba s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem „Sv. Vinko Paulski“ u Oborovu ček od 50.000,00 kuna. Donacija je namijenjena za kupnju antidekubitalnih madraca za korisnike kuće kao i za obnovu dijela dotrajale stolarije na zgradi doma. (PS/JK)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox