Hijack Byejack - hrvatski branding za libanonski proizvod

08/12/2011

Prva hrvatska branding agencija Brandoctor brandirala je neobičan proizvod, auto-stakla otporna na metke, i to za libanonskog naručitelja MSCA (M. Special Car Armoring).

Naime, u Libanonu je česta pojava otmice automobila na semaforima ili parkirnim mjestima, pod oružanom prijetnjom, nakon koje vozači svoje luksuzne automobile prepuštaju lopovima. Kako bi spriječili takve pojave, tamošnji stanovnici nešto dubljeg džepa mogu ugraditi stakla otporna na metke pod pamtljivim imenom Hijack Byejack, koja se ne lome pod pritiskom nekoliko hitaca oružja, već omogućuju vozaču da zločincu pobjegne na vrijeme. 

To ime na duhovit način opisuje čin pozdravljanja s hijackerom (Hi Jack) i bijeg od njega (Bye Jack). Ovakvo ime ne zastrašuje, već komunicira sigurnost i bijeg od zločinca, a zbog igre riječi je lako pamtljivo. 

Ovih dana proizvod je predstavljen na sajmu Security Middle East Show, gdje je pridobio veliku pažnju javnosti i stručnjaka, kao i dobre prodajne rezultate za tržišta Bliskog istoka i Afrike. (PS/JK)

 

 


 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox