Net.hr, Tportal i Igre.hr ''pumpali'' posjećenost

05/03/2012

Navodno slučajno povećanje posjećenosti portala Igre.hr, Net.hr i Tportal.hr na web servisu Gemius rezultat je ''lažiranja'' posjećenosti, piše Netokracija.com.Riječ je o navodno slučajnom povećanju posjećenosti web stranica Igre.hr, Net.hr i Tportal.hr koje su koristile iframe. Cijeli slučaj izašao je na vidjelo krajem prošlog tjedna kad je najavljen poseban sastanak. Gemius je u svojoj obavijesti naveo kako je riječ o povećanju stvarnih posjetitelja od 30 posto za Igre.hr, 2 posto za Net.hr te manje od 1 posto za Tportal. 

Net.hr je koristio widget, koji koriste manje web stranice, a njihove je posjete uz pomoć posebnih kodova pribrajao Net.hr-u. Informacija je izašla izvan kruga oglašivačkih agencija nakon što ju je na svojem Facebook profilu objavio osnivač Index-a, Matija Babić.

U raspravi na LinkedIn grupi New Order, Gemiusov regionalni direktor Vibor Kalogjera je potvrdio:  Istina je da je od stane određenih portala bilo prekršaja Gemiusovih pravila u vezi Iframe-ova. Idući tjedan Gemius organizira sastanak sa svim agencijama (njih 7) koje kupuju naše istraživanje i software na mjesečnoj razini i time imaju najviše utjecaja i prava glasa. Na sastanku će se raspraviti o gore spomenutom, donijet će se određene odluke, a svi portali u GemiusAudience istraživanju će nakon toga biti obaviješteni o svemu. Do tada ne mogu davati daljnje komentare u vezi ovog konkretnog slučaja. (jh)

 

 

Izvor: www.netokracija.com, www.business.hr

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox