Varšavska ulica na ruski način

Ruska vlada je konačno odobrila gradnju prijeporne trase autoceste Moskva-Sankt Peterburg kroz zaštićenu šumu u predgrađu Moskve, plan koji je privremeno "zaledio" predsjednik Dmitri Medvedev nakon jake mobilizacije civilnog društva.

 

Odlučili smo izgraditi autocestu Moskva-Sankt Petersburg kroz šumu Himki. To je konačno stajalište Rusije - rekao je zamjenik premijera Sergej Ivanov, prenosi Interfax. On je dodao da će odluka o početku gradnje ceste biti donijeta čim je potvrdi predsjednik. Medvedev je zaledio sporni plan nakon velikih skupova stanovnika i oporbenih pokreta protiv izgradnje te trase. Tada je naredio jednom vladinom povjerenstvu da odluči hoće li ona biti izmijenjena.

Protivnici projekta naglašavali su da je on protivan javnom interesu i da je obilježen korupcijom. Dvojica novinara koja su pratila cijeli slučaj, Oleg Kašin i Konstantin Fetisov, brutalno su pretučeni. Ruska je vlada obećala da će zasaditi 500 hektara šume umjesto 100 hektara koliko će biti posječeno zbog gradnje ceste. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox