Eurocable dogovorio izvozne poslove vrijedne 70 milijuna eura

Vodeći proizvođač električnih vodova i kabela na tržištima središnje i jugoistočne Europe, tvrtka Eurocable Group, potpisala je izvozne ugovora s velikim distributerima  kabela, austrijskom tvrtkom Meinhart Kabel i njemačkom Faber Kabel, vrijedne 70 milijuna eura.

Uz već postojeće ugovore, riječ je o partnerstvima koji osiguravaju prodaju gotovo ukupnih godišnjih proizvodnih kapaciteta tvrtke te temeljem kojih su u 2012. predviđeni ukupni godišnji prihodi od milijardu kuna. Tvrtka Eurocable Group ovime nastavlja strategiju širenja izvoznih aktivnosti na više od 90% ukupne prodaje, većinom na europska, potom i na nova tržišta. Temelj strategije poslovanja puni su kapaciteti tvornice u Jakovlju, otvorene u lipnju 2011., koji udvostručuju proizvodnju u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Meinhart Kabel i Faber Kabel među vodećim su distributerima  kabela na europskom tržištu, što tvrtki Eurocable Group omogućava pravovremeno i pravilno plasiranje proizvoda. Prema ugovorenom, Eurocable Group će distributerima isporučiti puni asortiman instalacijskih i energetskih distibucijskih kabela.

Eurocable Group danas zapošljava 234 djelatnika i ima kapacitet proizvodnje od gotovo 40 tisuća tona gotovih proizvoda proizvedenih prema regionalnim i EU standardima. Izvoz tvrtke usmjeren je na dvadesetak europskih zemalja, među njima Austrije, Njemačke, Švicarske, Mađarske, Slovačke, Rumunjske, Bugarske, Grčke, Francuske te Velike Britanije i Irske. (PS/JK)

 

 

Foto: Pixsell

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox