Seminar: Usklađivanje rada poslodavca s obveznom primjenom pravila zaštite na radu od 1.1.2016.

Zagreb, 8.12.2015. u 9 sati! Poseban dio bit će posvećen konkretnim odgovorima na vašu problematiku iz područja ovog seminara

U organizaciji Akademije Poslovnog savjetnika i časopisa Računovodstvo i porezi u praksi (RiPup), 8.12.2015. (utorak) u zagrebačkom kongresnom centru Antunović s početkom u 9 sati, održat će se jednodnevni seminar s konkretnim primjerima i odgovorima na vaša pitanja "Usklađivanje rada poslodavca s obveznom primjenom pravila zaštite na radu od 1.1.2016.". Cilj ovog seminara je dati Vam informacije te odgovoriti na konkretna pitanja vezana uz tematiku. Broj mjesta u dvorani je ograničen, stoga požurite s vašim prijavama!

Osposobljavanje se izvodi prema Programu za osposobljavanje poslodavaca i njihovih ovlaštenika i Programu za osposobljavanje neposrednih ovlaštenika koji su sastavni dio Pravilnika o osposobljavanju iz zaštite na radu i polaganju stručnog ispita (Nar. nov., br. 112/14.). Navedeni pravilnik OBVEZUJE POSLODAVCE da njihovi ovlaštenici moraju obnavljati osposobljavanje svakih peet godina.
Predavač je diplomirani pravnik Božo Prelević, urednik-savjetnik u časopisu Računovodstvo i porezi u praksi (RiPup)

Polaznicima su osigurani i popratni materijali s brojnim praktičnim primjerima akata iz područja zaštite na radu. Seminar je namijenjen poslodavcima, radnicima, stručnjacima zaštite na radu, ovlaštenicima poslodavca za zaštitu na radu, povjerenicima radnika za zaštitu na radu, svim fizičkim i pravnim osobama koji obavljaju poslove zaštite na radu, tijelima nadzora i svim drugim zainteresiranim za zakonito uređenje radnih odnosa. Kroz cijelo trajanje radionice pružaju se konkretni odgovori na Vaša pitanja!

 

P R O G R A M

1. Sustav zaštite na radu u RH (izvori prava)

Osnovna i posebna pravila zaštite na radu

Temeljne obveze poslodavca u provedbi zaštite na radu

Organiziranje i provedba zaštite na radu                                                                  

2. Osobe ovlaštene za provedbu zaštite na radu prema Zakonu i Pravilniku o ovlaštenjima za poslove zaštite na radu

Obveza izrade procjene rizika prema Zakonu o zaštiti na radu i mogućnost samostalne izrade procjene rizika prema Pravilniku o izradi procjene rizika

Pravilnik o zaštiti na radu

Obavljanje poslova zaštite na radu prema Pravilniku o obavljanju poslova zaštite na radu

Ugovaranje obavljanja poslova zaštite na radu

Ovlaštenik poslodavca za zaštitu na radu

Odgovornost poslodavca, ovlaštene osobe i stručnjaka zaštite na radu

3. Osposobljavanje iz zaštite na radu te osposobljavanje za rad na siguran način prema Pravilniku

Obveza poslodavca na obavješćivanje i savjetovanje s radnicima

Poslovi s posebnim uvjetima rada

Posebna zaštita pojedinih osjetljivih skupina radnika

Obveze poslodavca u vezi sa sredstvima rada, osobnom zaštitnom opremom,  mjestom i tehnologijom rada

Postavljanje nadzornih uređaja

Obvezna pravila zaštite radnog okoliša (osvjetljenje, protočnost zraka, temperatura, posebni uvjeti okoliša)

4.Stres na radu

Sigurnosni znakovi

Prva pomoć

Zaštita nepušača, zabrana korištenja sredstava ovisnosti

Evidencije koje mora voditi poslodavac

Zdravstvena zaštita radnika

Postupak u slučaju smrti radnika

Obveze poslodavca prema tijelima nadzora

5. Prava radnika iz zaštite na radu

Povjerenik radnika za zaštitu na radu

Djelatnosti u vezi sa zaštitom na radu

Upravni nadzor

Prekršaji poslodavaca

Zaštita od požara

6. Diskusija / odgovori na završna pitanja

 

 

Pravila zaštite na radu obvezuju svakog poslodavca koji ima zaposlene, ili na drugi način angažirane radnike. Cilj seminara je upoznati poslodavce s obvezama u vezi obavljanja poslova zaštite na radu koja proizlaze iz odredbi Zakona o zaštiti na radu i Pravilnika o obavljanju poslova zaštite na radu, koja se moraju obvezno primjenjivati od 1.1.2016. Polaznici će biti upoznati i sa svim drugim obvezama poslodavaca u vezi provedbe pravila zaštite na radu, osposobljavanja radnika za rad na siguran način, zaštite od požara i dr.

Također, polaznici će biti upoznati sa pravima tijela nadzora koji dolaze u kontrolu primjene pravila zaštite na radu kod poslodavca, kao i prekršajnim kaznama za poslodavce. Polaznici će biti upoznati sa odredbama Zakona o zaštiti na radu, podzakonskim propisima i drugim zakonima koji uređuju područje zaštite na radu. Tijekom radionice i na kraju seminara, sudionici mogu postavljati pitanja radi rješavanja problema s kojima se susreću u svakodnevnoj praksi provedbe zaštite na radu.

Cijena jedne kotizacije je 500 kn + pdv. U cijenu kotizacije uračunato je predavanje prema programu, ručak, dvije kave, blok i kemijska olovka, potvrda o sudjelovanju. Skriptu ćete moći preuzeti dan prije seminara na portalu www.racunovodstvo-porezi.hr (uz pristupnu šifru koju ćete dobiti po uplati kotizacije).  

Na seminar se možete prijaviti na broj telefona 01 49 21 737 i 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati ili na e mail sanja@ripup.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox