Stečajni postupak nad Monter Projektom

U stečajnom postupku nad splitskom tvrtkom Monter Projekt u današnjem je nastavku ispitnog i izvještajnom ročištu najvećem vjerovniku Hypo Alpe Adria banci priznato svih oko 35 milijuna kuna potraživanja nakon što je ta banka dostavila dodatnu dokumentaciju koja je nedostajala na prvom ročištu održanom 12. rujna.

Na današnjem je ročištu također zaključeno da se od Hotela Novi, kao najvećeg dužnika tvrtke Monter projekt, u ponovljenom stečajnom postupku nad Hotelima Novi tražiti povrat 40-ak milijuna kuna duga.

Stečajni upravitelj Dragan Bijelić također je rekao kako je nakon primitka dodatne dokumentacije priznao i cjelokupnu tražbinu od oko 4,7 miljuna kuna tvrtki Monter Polis, koja je tvrtka kćer Monter Projekta.

Ukupna potraživanja vjerovnika iznose 113,4 miljuna kuna, a cjelokupna knjigovodstvena vrijednost Monter Projekta, koji se bavio monterskim poslovima u građevinarstvu, višestruko je manja i iznosi oko 12 miljuna kuna. Stoga su, kako su rekli stečajni upravitelj Bijelić i stečajni sudac Ivan Basić, mali izgledi da se obnovi poslovanje i rad tvrtke čijih je 48 radnika u srpnju ove godine dobilo otkaz.

Po Bijelićevim riječima mogućnosti podmirivanja potraživanja stečajnih vjerovnika zavise od stečajnog postupka nad tvrtkom Hoteli Novi koja Monter Projektu duguje 40-ak milijuna kuna. (Hina/jk)

 

 

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

 

 

 


 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox