6 zamki poslovanja na društvenim mrežama

09/09/2011

Snaga društvenih mreža leži u tome što funkcioniraju kao što funkcioniraju i ljudi. Komunikacija i interakcija su njihove glavne karakteristike i nije ni čudo što se ubrzano šire. Društvene mreže mogu biti odličan alat u poslu, ali pripazite da izbjegnete sljedećih 6 zamki. 

1. Budite realni

Svi znamo priče o prekonoćnim uspjesima video uradaka snimljenih u vlastitom dvorištu a imaju milijun pogleda na YouTubeu, znamo i za marketinške odjele koji su osmislili online lik koji je privukao mase  sljedbenika i ispunio stupce u novinama. Moguće je stvoriti val interesa, no vrlo mali broj ljudi to uspijeva. Neki od tih pokušaja zaista uhvate val interesa i šire se mrežom prijatelja, no sada su šanse za to jedan naspram deset milijuna.

2. Nemojte izgubiti poslovnu perspektivu

Društvene mreže se temelje na odnosima. Vi morate procijeniti koliko vam je truda potrebno za postizanje koristi. Korištenje društvenih mreža ima smisla tek kad donosi zaradu.

3. Nemojte biti bezosjećajni u komunikaciji

Pravila komunikacije na društvenim mrežama su sudjelovanje i interakcija. Vaša bezosjećajnost u komunikaciji rezultirat će vašim lošim imidžom.

4.Nemojte ignorirati reklamiranje

Poput svih tvrtki, društvene mreže su zainteresirane za zaradu te vam nude reklamiranje. Isprobajte ga.

5.Nemojte ignorirati vaše klijente

Pratite diskusije o vašoj tvrtki. Tako ćete uočiti probleme kojih niste svjesni i riješiti ih prije no što vas dovedu na loš glas. Zapravo, brzim rješavanjem pritužbi priskrbit ćete si brižan i učinkovit imidž. Također ponudite klijentima mogućnost recenziranja vaših proizvoda ili usluga na Twitteru i Facebooku.

6. Nemojte ignorirati medij

Za razumijevanje društvenih mreža trebate novi pristup. Nevjerojatan rast ih čini važnim elementom za savladavanje i daje vam priliku da budete ispred vaše konkurencije.

 

Izvor: www.is4profit.com

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox