Poduzetnici, pozor: Uskoro lakše do vize za Kanadu!

14/09/2012

Kanada uvodi novu vrstu viza kako bi privukla mlade poduzetnika, posebno onih iz tehnološkog sektora. Cilj kanadskih vlasti je privući mlade poduzetnike da dođu u Kanad i u njoj osnuju tvrtke.

Ideja je jednostavna: venture (investicijeki) fondovi će odabrati poduzetnike u koje će investirati, a kanadske vlasti će im omogućiti ulazak u zemlju kroz nekoliko tjedana. Venture fondovi će imati obvezu investirati u startupove.

Kanada traži mlade, ambiciozne i inovativne imigrante koji će pridonijeti rastu kanadskog gospodarstva i zaposlenosti, rekao je za The Globe and Mail tajnik za medije ministarstva državljanstva i useljeništva Alexis Pavlich.

Kanadske vlasti pokretanje nove vrsta viza žele transformirati naš imigrantski sustav u brz, pošten i fleksibilan sustav koji će pomoći u razvoju i rastu Kanade. Cilj ove inicijative je povezati briljantne imigrante poduzetnike s kanadskim investitorima, rekao je Pavlich.

Vlada bi godišnje trebala osigurati 2,750 viza za poduzetnike i njihove obitelji, a više detalja o programu bit će poznato krajem godine. (jk) 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox