Boogie Bakery otvorio novi pogon u Zagrebu

08/10/2024

Hrvatski pekarski brend Boogie Bakery u Zagrebu je otvorio novi pogon iz kojeg u svijet odlaze hit pekarski proizvodi. Pogon srednje veličine, prostire se na 2 tisuće m2 i relativno je velik laboratorij sa slastičarnicom, pekarnicom, uredima za Boogie Lab i Boogie Bakery.


Pogon radi u dvije smjene. Nove tehnologije razvijaju sami u pogonu od postojećih, a koje uključuju najbolje miksere, najbolje linije za oblikovanje, najbolje peći i komore.

U pogonu se razvijaju sve vrste proizvoda. Svaki proces ima svoju kontroliranu temperaturu. Oni su prepoznati po tom da razvijaju vlastite tehnologije. Pod ovim brendom se proizvode isti proizvodi koji su se prije proizvodili pod brendom Kroštula. To su uglavnom različite vrste sourdough proizvoda, kao što su sourdough kruhovi, pogače, bageti, burgeri i peciva. To je ono što treba u svakom hotelu više kategorizacije ili boljem trgovačkom lancu.

Došlo je i do prelaza iz Kroštule u Boogie Bakery uslijed odluke da se više okrenu velikim formatima pekarnica, koje su ujedno i restorani. S velikim uspjehom Boogie brenda i s internacionalizacijom posla, odlučili su da im je operativno puno lakše fokusirati se na jedan brend i graditi Boogie brend kroz Boogie Bakery i Boogie Lab, kao jedan domaći brend koji je krenuo iz Hrvatske, ali s međunarodnim potencijalom.

Osnovna filozofija Boogie Bakery je ta da proizvodi prave sourdough proizvode na veliko. Njihova misija je da oni budu što dostupniji i u konačnici da ga proizvode što efikasnije koristeći moderne tehnologije i razvijajući vlastitu tehnologiju, te ga na taj način dostavljaju na što veće udaljenosti i po što konkurentnijoj cijeni.

Trenutno se proizvodi najviše plasiraju na tržište Hrvatske i Amerike. To su im dva najbolja tržišta do sada, ali kroz ovu su godinu ušli i na tržište u partnerstvima s lokalnim poduzetnicima u Švicarskoj i u Švedskoj. Imaju distribucije za Sloveniju, Austriju, Njemačku, Srbiju, Cipar, Grčku i još neke manje države, ali trenutno su u pregovorima s nekoliko drugih distributera, tako da se sada njihova mreža po Europi stalno širi. Ove godine izvoze dosta veliku količinu Panettonea u Englesku.

U novom zagrebačkom pogonu dnevno proizvode oko 50 tisuća proizvoda. Maksimalni kapacitet u oba pogona je, računajući vanjske partnere, oko 100 tisuća proizvoda u danu. 

U Americi surađuju s dva najveća distributera za ugostiteljstvo. Trenutno traju pregovori s velikim trgovačkim lancima te s najvećim lancem hotela od 5 zvjezdica na svijetu. Ovaj brend se od drugih razlikuje po tome što je vrlo mladenački, pomalo piratski u odnosu na druge pekarske brendove. Rade slično piratima, mala su mornarica u odnosu na velike ratničke brodove i pokušavaju biti maksimalno agilni i fleksibilni, opušteni, ali opet, naravno, profesionalni. PS/SM

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox