Schneider Electric prvi u industriji dobiva višu razinu certifikata za kibernetičku sigurnost za EcoStruxure™ IT DCIM rješenja

10/10/2024

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom I automatizacijom, donosi industrijsku prekretnicu: njihova platforma EcoStruxure IT Network Management Card 3 (NMC3) dobila je novu I višu razinu certifikacije za kibernetičku sigurnost, čime je postala prva mrežna kartica za upravljanje infrastrukturom podatkovnih centara (DCIM) koja je dobila oznaku IEC 62443-4-2 Security Level 2 (SL2) od strane Međunarodne elektrotehničke komisije (IEC).


Level 2 (SL2) od strane Međunarodne elektrotehničke komisije (IEC).

TÜV Rheinland, jedan od najvećih i vodećih pružatelja testiranja na svijetu, neovisno je certificirao NMC3 platform, osiguravajući da proizvodi dobavljača namijenjeni za podatkovne centre i distribuirane IT okoline ispunjavaju niz dobro definiranih sigurnosnih zahtjeva i prolaze temeljito testiranje i procjenu.

Ova nova i viša razina certifikacije za kibernetičku sigurnost naglašava Schneider Electricovu predanost vođenju industrije u sigurnom poslovanju te pruža bolju zaštitu od kibernetičkih prijetnji. Certifikacija SL2 pruža strože zahtjeve i veću otpornost na sigurnosne prijetnje u odnosu na SL1, koju su postigli prošle godine.

Uz novi standard, TÜV Rheinland je certificirao Schneider Electric i njihove procese za kibernetičku sigurnost korištene pri razvoju naših proizvoda, uključujući NMC3, kao usklađene s ISASecure® Secure Development Lifecycle Assurance (SDLA) compliant.

NMC3 je ugrađen u većinu Schneider Electricovih EcoStruxure IT DCIM proizvoda i omogućuje robusnu aplikaciju za upravljanje na daljinu putem mreže za kritičnu infrastrukturu napajanja i hlađenja.

Prema Allianzovom Risk Barometeru za 2024., kibernetički incidenti su rangirani kao najveća poslovna briga. Uz prosječni prijavljeni trošak od više od 4 milijuna dolara po incidentu, razumijemo zašto kibernetička sigurnost predvodi popis prioriteta za CIO-e, izjavio je Kevin Brown, SVP za EcoStruxure IT, Data Center Business, Schneider Electric. S certifikatima za kibernetičku sigurnost IEC 62443-4-2 SL2 i ISASecure® SDLA, Schneider Electric predvodi industriju s ovom dvostrukom certifikacijom koja pomaže smanjiti rizike za kritičnu infrastrukturu.

Pojednostavljanje procesa instalacije firmvera

Tvrtke se suočavaju s izazovom praćenja ažuriranja firmvera. Mnogi korporativni korisnici upravljaju svojom kritičnom infrastrukturom napajanja i hlađenja vlastitim internim alatima za upravljanje, alatima trećih strana za mrežno upravljanje ili sustavima za upravljanje zgradama. Ti sustavi ne znaju kada je firmver na povezanim krajnjim točkama – posebno u distribuiranim i rubnim okruženjima – potrebno ažurirati.

Sustav EcoStruxure IT Secure NMC nudi poboljšano upravljanje firmverom zahvaljujući novom namjenskom alatu. Alat Secure NMC System transformira složeni proces istraživanja i instaliranja najnovijeg firmvera na svim uređajima, čineći proces do 90% bržim. Korisnici više ne trebaju ad hoc tražiti firmver, provjeravati je li taj firmver najnoviji za njihov uređaj i čitati napomene o izdanju prije nego što ga preuzmu i ažuriraju. Umjesto toga, alat Secure NMC System obavještava korisnike da je novi firmver dostupan i vodi ih da instaliraju novu verziju.

Prednosti sustava Secure NMC uključuju:

  1. Otklanjanje rizika zastarijevanja: Pojednostavljuje upravljanje firmverom, čineći ga do 90% bržim i smanjujući rizik.
  2. Kontinuirana usklađenost: Korisnici imaju sustavni, standardizirani pristup ažuriranjima za kibernetičku sigurnost za svoju kritičnu infrastrukturu napajanja i hlađenja.
  3. Smanjenje izloženosti potencijalnim napadima: Certifikati za kibernetičku sigurnost IEC 62443-4-2 SL2 i ISASecure® SDLA, u kombinaciji s alatom Secure NMC System, osiguravaju da su povezani uređaji zaštićeni najnovijim sigurnosnim ažuriranjima.

EcoStruxure IT korisnicima pruža moćan pristup – fleksibilnost upravljanja IT infrastrukturom po njihovom izboru i jednostavno upravljanje usklađenošću s kibernetičkom sigurnošću jer biti siguran ne znači da to mora biti teško, rekao je Brown. Prvi smo u industriji koji pružamo ovo rješenje, dok nastavljamo našu predanost omogućavanju otporne, sigurne i održive IT infrastrukture.

Više informacija o sustavu EcoStruxure IT Secure NMC dostupno je ovdje. Novi certifikat za kibernetičku sigurnost IEC 62443-4-2 SL2 može se pogledati ovdje. Za pristup IEC certificiranom firmveru putem alata Secure NMC System potrebna je pretplata na Secure NMC. Povezani resursi:

• 60-sekundni video objašnjenja - EcoStruxure IT™ lider u kibernetičkoj sigurnosti
Rješavanje dvostrukih prioriteta IT infrastrukture u vidljivosti i kibernetičkoj sigurnosti s EcoStruxure IT sigurnim NMC sustavom
Novi certifikat o sigurnosti proizvoda Schneider Electrica olakšava provjeru kibernetičke sigurnosti PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox