Zagrebački branitelji Vukovara o slučaju Purda

U povodu nepravomoćne odluke Suda BiH da će izručiti Srbiji vukovarskog branitelja Tihomira Purdu, predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara (UZBV) Damir Jašarević postavio je pitanje u priopćenju je li to najava smrti suvremene hrvatske države nastale na žrtvama Vukovara.

Pozvao je građane da im se pridruže u njihovim akcijama kojima je cilj "vukovarska Hrvatska - ponosna, suvremena i dostojna svih onih koji su ugradili živote u nju".

Postavlja također i pitanje zašto je odluka o Purdinom izručenju donesena dan nakon susreta državnoga tužitelja Mladena Bajića s kolegama iz BiH i Srbije i to baš u Bijeljini, mjestu koje je, nakon Vukovara i hrvatskih gradova, prvo u susjednoj državi upoznalo kriminalnu i zlu ćud Arkanovih dragovoljaca. "Jesu li u Bijeljini bili na djelu neki dogovori o sudbini Hrvatske s kojima mali ljudi neće biti upoznati - pita Jašarević.

 

Smatra kako na žalost "ne možemo pobjeći od činjenice i najave radikalizacije političkoga života u Hrvatskoj", jer, kako dodaje, moramo imati samo jedan cilj - spas naših suboraca iz najgorih tamnica koje postoje i ponovnog iživljavanja nad hrvatskim narodom od strane njihovih neprijatelja.  (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox